open-navfaktor-logo
search
Ne mogu se dogovoriti
Zastupnici u KS o dnevnom redu, o tome čija je Civilna zaštita, "je li Vladina ili je pala s Marsa"
Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo nastavili su raspravu o dnevnom redu današnje Skupštine jer su imali nekoliko zahtjeva zastupnika da se uvrste i druge tačke na dnevni red, te je napravljena pauza od pola sata kako bi se pripremili materijali za uvrštene tačke.
07.05.2020. u 11:41
get url
text

Zastupnica Bilsena Šahman istakla je da ostaje pri svom zahtjevu da se danas razmatra nabavka maski za Kantonalnu civilnu zaštitu od firme njenog sina Bariše Bejtovića Panta rei.

- Nisam čekala deset dana da dajem izjave. Imam papire i dokumente koje mogu da slikam i da vam pošaljem. Ugrožavate jednu firmu zbog političkih prepucavanja. To neće biti poligon za politička prepucavanja. Neće se maske stavljati u istu ravan sa respiratorima  – kazala je Šahman.

Istakla je da ne želi da se odugovlači sa ovom pričom, da ne bi došlo do zataškavanja, te da je već sve ovo jednom prošla, ali da ovoga puta neće dopustiti da se ovo dešava s obzirom na to da je u pitanju njeno dijete.

Zastupnik SDP-a Igor Stojanović kazao je da je Klub zastupnika SDP-a zatražio izjašnjenje Kantonalne uprave civilne zaštite o slučaju sa nabavkom maski, a ne od zastupnice Šahman.

VEZANI TEKST - Šahman traži da se prvo raspravlja o nabavci maski: "Neće se politika prepucavati preko leđa moga sina"

- Žao mi je što je gospođa Bilsena emotivno reagovala, ali i što je došla u ovu situaciju, ali nama ne treba informaciju od zastupnice Šahman, već želimo informacije od tijela koje je potpisalo ugovor. Ovdje se radi o Vladi KS i firmi koja je potpisala ugovor. Hoće li nama iko objasniti šta se tu dešava i onda će se uključiti zastupnici, pa i zastupnica Šahman sa pitanjima i odgovorima – kazao je Stojanović.

Zastupnik Zvonko Marić kazao je da ne treba "Vladu uvlačiti u nabavku maski jer to nije posao Vlade".

- Da ne miješamo kruške i jabuke, već da preciziramo o čemu se radi. Jer ovo nije domen Vlade i da je ne uvlačimo iz politikanskih razloga u ovo – kazao je Marić.

Na to mu je replicirao Stojanović kazavši da "Civilna zaštita nije pala s Marsa".

- To nije Civilna zaštita Amerike ili Francuske već da sarađuje sa Vladom i da su dio zajedničkog tima Vlada i Civilna zaštita. Mariću, pojasnite nam onda čija je ovo Civilna zaštita – kazao je Stojanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.