open-navfaktor-logo
search
Skupština KS
Zastupnici "Trojke" ponovo van sale u vrijeme sjednice: "Zovite ih, da ne bude opet kriva opozicija"
Skupština Kantona Sarajevo ponovo radi na ivici kvoruma, tačnije uz izostanak većeg broja zastupnika iz vlasti. 
19.04.2022. u 16:25
get url
text

U više navrata se dešavalo da zastupnici iz vladajuće koalicije "Trojka" nisu prisustvovali sjednici, pa Skupština KS nije mogla održati sjednicu jer nije vilo dovoljno zastupnika u sali. Također, u više navrata neke tačke dnevnog reda nisu usvojene jer nije bilo dovoljno zastupnika "Trojke" u sali, a zatim su NiP, SDP i Naša stranka krivicu adresirali opoziciji. 

VEZANI TEKST - Prečasni Konaković opet pokazao političko neznanje: SDA mu kriva što "Trojka" nema većinu

Posljednji put se to dogodilo krajem marta kada nije usvojen ni dnevni red. Iako petero zastupnika vladajućih stranaka nisu došli na sjednicu, predsjednik NiP-a i zastupnik u Skupštini KS Elmedin Konaković bio je najglasniji u prebacivanju krivice na opoziciju jer nije usvojen dnevni red. 

Većina zastupnika "Trojke" i danas su u jednom momentu napustili skupštinsku salu, uključujući i Konakovića, pa je zastupnik DF-a Mirza Čelik upozorio rukovodstvo Skupštine da zastupnike pozovu u salu. Zastupnik SDA Mahir Dević rekao je kako je opozicija posljednji put prolazila kroz "medijsku torturu" koju su kreirali iz vladajućih stranaka, dok oni istovremeno nisu prisustvovali sjednici Skupštine KS.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.