open-navfaktor-logo
search
Burno zasjedanje
Zastupnici SDA napustili sjednicu Skupštine KS, Dević: Konaković je prevršio mjeru
To je ulični rječnik, ne priliči jednom zastupniku u Skupštini kantona, a kamli predsjedavajućem, kazao Dević nakon napuštanja sale 
30.09.2019. u 17:34
get url
text

Zastupnici SDA u Skupštini Kantona sarajevo napustili su današnju sjednicu.

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković kazao je Mahiru Deviću, šefu Kluba zastupnika SDA da će "ovo gledati još", na šta je Dević konstatovao kako on nema nikakav personalni problem da gleda Konakovića te nastavio s repliciranjem. Inače, nakon pauze Dević je bio jedan od rijetkih zastupnika SDA koji se pojavio u skupštinskoj sali.

-Za razliku od mojih kolega iz stranke, Vi moj stav o Vama znate. Ja sam od starta govorio da Vi niste dobro rješenje i da nevaljate. Tu ja imam kontinuitet. Nikada nisam govorio o Vama da ste dobri, a Vi ste za te direktore ranije govorili da jesu dobri - kazao je Dević, a nakon izlaganja izvještaja o radu preduzeća ZOI '84, tokom kojeg je aktuelni direktor Kenan Magoda iznio niz optužbi na račun prethodnih uprava tog preduzeća.

Predsjedavajući Skupštine je tokom diskusije neke od bivših članova uprave u ZOI-u nazivao "kriminalcima".

Kako je nakon napuštanja skupštinske sale Dević kazao za Faktor, Konakovićevo tituliranje ljudi "izdajicama", "udruženom mafijom"… prevršilo je svaku mjeru.

- To je ulični rječnik, ne priliči jednom zastupniku u Skupštini kantona, a kamoli predsjedavajućem. Nazivati ljude kriminalcima, a da nemaju pravosnažne presude, da su dio nekog udruženog zločinačkog poduhvata… to je takav vokabular koji je za ulicu viška, a kamoli za Skupštinu. Nažalost, ovo je jedna velika sramota koju mi u Skupštini KS živimo. Mi smo izašli nakon takvih uvreda – kazao nam je Dević.

Kako je kazao, neće na takav način da učestvuju u radu sarajevskog parlamenta.

- To je degutantno i teško – kazao je Dević, dodavši da se na današnju sjednicu neće vraćati, a da će odluku o daljnjim aktivnostima donijeti organi stranke.    

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.