- Imam pitanje za premijera. On je u prošloj godni izjavio ako Parlament ne usvoji u tekućoj godini budžet da penzioneri neće dobiti povećane penzije. Zanima me, je li toliko ne poznaje procedure pa da ne zna da se mora usvojiti budžet i na Domu naroda ili nas koji sjedimo u ovom domu i građane smatra toliko glupim, da to nećemo skužiti - rekao je zastupnik Mario Karamatić (HSS).

Zastupnik Kadrija Hodžić (SDP) je pitao da li je Vlada FBiH kod donošenja budžeta za ovu godinu uzela u obzir izvještaje Ureda za reviziju institucija u FBiH.

Haris Silajdžić (SBiH) je pitao federalnog ministra za izbjegle i raseljene Edina Ramića koliko je novca od 2015. do danas  izdvojeno za povratnike u manji bh. entitet RS i koji su rezultati tih mjera i investicija.

Pitanja je imao i zastupnik Admir Čavalić (SBiH) za Federalni zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja u smislu koliko osoba u FBiH ima koji nisu korisnici zdravstvenog osiguranja.

- To je pitanje sa inicijativom da svi imaju pravo na liječenje. Tu je i pitanje za Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje zašto se duže čeka na rješenje za penzionisanje - rekao je Čavalić.

Mirsad Čamdžić (Naša stranka) je tražio da mu se dostavi u šta je utrošen novac, tačnije milion KM za popravljanje imidža Vlade FBiH.

- Da mi nadležno ministarstvo dostavi koji novinari, mediji su dobili novac za promociju Vlade FBiH - rekao je Čamdžić.