open-navfaktor-logo
search
Parlament FBiH
Zastupnici odbili prijedlog zaključka o ostavci Vlade FBiH i premijera Novalića
Prijedlog zaključka kojim se od premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića i Vlade FBiH traži da podnesu neopozivu ostavku nije dobio podršku Zastupničkog doma Parlamenta FBiH. 
01.06.2020. u 22:42
get url
text

Prijedlog zaključka kojim od premijera FBiH Fadila Novalića i Vlade FBiH traži neopoziva ostavku potpisali su šefovi zastupničkih klubova Damir Mašić (SDP), Sabina Ćudić (Naša Stranka) Elzina Pirić (PDA), Amer Obradović (Nezavisni blok) i Sanela Prašović-Gadžo (SBB).

Nakon što prijedlog zaključka nije usvojen u prvom glasanju, zastupnik Damir Mašić tražio je da se zastupnici pojedinačno izjasno.

Prijedlog zaključka ni nakon ponovljenog glasanja nije dobio potrebnu podršku. Prema rezultatima pojedinačnog izjašnjavanja za je glasalo 40 zastupnika, protiv njih 29, a suzdržano je bilo 10 zastupnika.

Danas je upućen i prijedlog za izglasavanje nepovjerenja aktuelnom sazivu Vlade FBiH. Taj zahtjev su, podsjećamo, uputili zastupnici SDP-a, Naše stranke, Naroda i pravde, PDA i Nezavisnog bloka, a podršku je najavila i zastupnica SBB-a Sanela Prašović-Gadžo.

Nakon glasanja, ni ovaj prijedlog nije dobio podršku Zastupničkog doma.

Podršku nije dobio ni prijedlog zaključka Demokratske fronte kojim se od premijera Fadila Novalića i njegovih zamjenika Jelke Milićević i Veska Drljače traže ostavke.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.