open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Zastupnici NSRS-a danas razmatraju uvođenje rezervnog sastava policije
Prethodno će biti razmatrana informacija o stanju sigurnosti u tom bh. entitetu u 2018. i prva četiri mjeseca ove godine, a ta tačka bi trebalo da bude zatvorena za javnost
11.06.2019. u 08:34
get url
text

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), na kojoj će biti razmatrane izmjene i dopune Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kojima je predviđeno uspostavljanje rezervnog sastava policije, bit će održana danas u Banjoj Luci.

Taj zakon je u nacrtu usvojen u Narodnoj skupštini RS-a 18. aprila.

Prethodno će biti razmatrana informacija o stanju sigurnosti u tom bh. entitetu u 2018. i prva četiri mjeseca ove godine, a ta tačka bi trebalo da bude zatvorena za javnost.

Informaciju o stanju sigurnosti u RS-u zatražili su zastupnici SDS-a, nakon ubistva policajca u Prijedoru u aprilu ove godine te privrednika Slaviše Krunića u Banjoj Luci. Krunić i njegov tjelohranitelj Žarko Pavlović ubijeni su 22. aprila u Glamočanima, kod Laktaša, kao i napadač Željko Kovačević, dok je Goran Ilić, Krunićev vozač, ranjen.

Zbog sumnje da su izvršioci ovog teškog ubistva, policija RS-a je uhapsila Emilija Baldu, Gorana Milanovića i Rodoljuba Gajića, dok se traga za Benedijem Đukanovićem, koji je u bjekstvu.

Na predloženom dnevnom redu sjednice entitetskog parlamenta je 48 tačaka, među kojima i set zakona za poboljšanje privrednog ambijenta.

Zastupnici bi trebalo da razmatraju prijedloge zakona o podsticajima u privredi, dopune Zakona o plaćama zaposlenih u institucijama pravosuđa RS-a, po hitnom postupku, izmjene zakona o bankama te Prijedlogu odluke o izradi plana parcelacije za autoput i gasovod dionice Vukosavlje - Brčko - Rača, po skraćenom postupku.

Između ostalog, bit će riječi o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru, o oružju i municiji, porezu na dobit, društvima za osiguranje te fiskalnim kasama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.