Lud, zbunjen...

Zastupnica pitala o cijeni ukopa umrlog, ministar odgovorio da ne zna ništa o potrošnji plina!?

Objavljeno: 18.09.2019. u 12:51 Autor: B. T.

Podatke o potrošnji plina kategorije domaćinstava možete zatražiti od Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, odgovoreno je Kerli iz Ministarstva privrede, nakon pitanja: "Koliko košta ukop umrlog na gradskom groblju Vlakovo".   

Bibija Kerla i Haris Bašić: Zastupnica o jednom, ministar o drugom

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Bibija Kerla na šestoj redovnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo održanoj 26. marta ove godine, postavila je zastupničko pitanje: "Koliko košta ukop umrlog na gradskom groblju Vlakovo i šta je sve uračunato u tu cijenu?" 

Uslijedio je čudan odgovor Ministarstva privrede KS, u kojem se kaže da ne raspolažu traženim podacima, jer to nije u njihovoj nadležnosti. Osim što je ostala uskraćena za traženi podatak, dobila je neobjašnjiv savjet koji nema nikakve veze za Kerlinim pitanjem.  

- Podatke o potrošnji plina kategorije domaćinstava možete zatražiti od Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo – odgovoreno je Kerli u konfuznom dopisu kojeg potpisuje ministar Haris Bašić.  


Faksimil čudnog odgovora iz Ministarstva privrede KS  

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije