open-navfaktor-logo
search
Inicijativa
Zastupnica Biščević-Tokić: Umanjiti cijenu vrtića JU Djeca Sarajeva tokom trajanja pandemije
Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Biščević-Tokić uputila je inicijativu da Vlada Kantona Sarajevo donese odluku o umanjenju cijene vrtića Javne ustanove Djeca Sarajeva za vrijeme pandemije COVID-19.
22.03.2021. u 10:33
get url
text

- Naime, s obzirom na to da je svakodnevno veliki broj zaraženih građana u KS, a samim tim i roditelja (djece) korisnika usluga vrtića JU Djeca Sarajeva, te u cilju sprečavanja širenja virusa u vrtićima, odgojne grupe dolaze u situaciju privremene obustave rada. Čim se pojavi pozitivan test jednog od roditelja, odgojna grupa ide u privremenu izolaciju. Zatim se po nekoliko dana čeka na rezultat testa djeteta i to tako ide u nedogled – navela je Biščević-Tokić u inicijativi.

Navela je kako su roditelji primorani stalno uzimati bolovanje, što "iziskuje i umanjenje priliva novčanih sredstava u kućni budžet, a cijene vrtića i dalje ostaju nepromijenjene".

- Roditelji plaćaju puni iznos ugovorene cijene usluga vrtića. Zbog toga tražim da se po hitnom postupku donese odluka o umanjenje cijena vrtića - zaključila je Biščević-Tokić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.