open-navfaktor-logo
search
Razgovarali i o računima
Zašto su hladni radijatori u Tuzli?
Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle Zijad Lugavić jutros je u Gradskoj upravi održao hitan sastanak sa predstavnicima Javnog preduzeća Centralno grijanje Tuzla, direktoricom Nerminom Babajić i pomoćnikom direktora za tehničke poslove Suljom Sarićem.
Merima Čustović
19.12.2022. u 14:42
get url
text
Sastanak u Gradskoj upravi Tuzle

- Tokom vikenda konstatno smo bili u komunikaciji, na temu pitanja isporuke toplotne energije kolektivnim i individualnim stambenim objektima, kako bi se osiguralo kontinuirano grijanje našim sugrađankama i sugrađanima. U petak, u poslijepodnevnim satima došlo je do iskakanja termobloka 4 u Termoelektrani (TE) Tuzla, kada je i došlo do prekida isporuke toplotne energije. Hitnom intervencijom uposlenika Termoelektrane pušten je u rad termoblok 3, koji je već u jutarnjim satima, u subotu, 17. decembra, počeo da isporučuje toplotnu energiju u sistem daljinskog grijanja grada Tuzle - rekao je Lugavić.

U nedjelju u jutarnjim satima, dodaje on, negdje oko 4.30 sati, ponovo je došlo do problema u isporuci toplotne energije od strane TE Tuzla, s obzirom na to da je došlo do prekida u snabdijevanju električnom energijom pumpnih potrojenja koje pumpaju toplotnu energiju prema sistemu centralnog grijanja.

- Tek u poslijepodnevnim satima došlo je do stabilizacije i ponovnog grijanja naših stanova, izuzev nekoliko naselja. U toku dana se i u ovim naseljima očekuje stabilizacija grijanja, nakon što TE Tuzla nastavi sa normalnom isporukom toplotne energije. U razgovoru sa predstavnicima Centralnog grijanja dogovorili smo da se korisnicima usluga umanje računi za one dane u kojima grijanja nije bilo. Ovim putem se zahvaljujem uposlenicima TE Tuzla, koji su neprekidno radili kako bi otklonili kvarove, kao i uposlenicima Centralnog grijanja koji su bili u stalnoj komunikaciji sa kolegana iz Termoelektrane i te na taj način omogućili kontinuiranu isporuku toplotne energije prema građanima Tuzle - naveo je Lugavić.

U narednom periodu ćemo održati sastanke sa direktorom i upravom TE Tuzla te zahtijevati da Elektroprivreda BiH investira više sredstava u TE Tuzla i rudnike sa područja grada Tuzle, kako bi nabavili novu mehanizaciju i opremu, te tako rad u ovim preduzećima učinili još sigurnijim i kvalitetnijim.

- Time bi se ovakvi neželjeni efekti smanjili, kako građani više ne bi strahovali od prestanka isporuke toplotne energije - izjavio Lugavić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.