open-navfaktor-logo
search
Pobuna u Njemačkoj
Zašto su frizeri ljuti na Ermedina Demirovića i druge bundesligaške fudbalere?
Nacionalno udruženje frizera u Njemačkoj objavilo je otvoreno pismo predsjedniku Fudbalskog saveza Njemačke Fritzu Kelleru i navode kako su mnogi fudbaleri nedavno podšišani, iako su frizerski saloni u ovoj zemlji zatvoreni još od 16. decembra.
13.01.2021. u 12:55
get url
text

U Njemačkoj su na snazi stroge restrikcije oko posjećivanja domaćinstava za vrijeme najnovijeg "lockdowna" zbog pandemije koronavirusa. Ova odluka je mnoge Nijemce natjerala da biraju između zaraslog izgleda ili svojeručnog dotjerivanja frizure.

Jedan od onih koji je frizerima zapeo za oko je i fudbalski reprezentativac Ermedin Demirović. Mladi napadač je tokom vikenda bio na nivou, baš kao i njegova frizura. Sa golom i dvije asistencije Demirović je bio glavni kreator novog klupskog rekorda njegovog Freiburga protiv Kolna (5:0), što je bila peta vezana pobjeda SC-a u Bundesligi.

Demirovićeva frizura jedna je od "najsumnjivijih" za njemačke frizere, a nekoliko medija je saopćenje Nacionalnog udruženja frizera objavilo upravo uz fotografiju mladog Zmaja.

Iz udruženja su naveli kako su se mogli vidjeti igrači sa dotjeranim razdjeljcima, podšišanom kosom na vratu i solufima na nekoliko milimetara sa jasnim obrisima, što samo mogu da urade profesionalni frizeri sa profesionalnom opremom.

Udruženje navodi da ponašanje igrača ohrabruje ljude da ubjeđuju frizere da ih šišaju u tajnosti u vrijeme kada mnogi frizeri gube veliki dio ili kompletne prihode.

- Raste bijes prema savršeno ošišanim fudbalerima i kao posljedica toga prema pozivima od klijenata koji pokušavaju da ubijede (frizere) da rade nacrno i krše propise, na primjer sa kućnim posjetama - naveli su iz udruženja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.