open-navfaktor-logo
search
Naša posla
Zašto se u centrima za plaćanje režija u Sarajevu voda i odvoz smeća ne mogu plaćati bankovnom karticom
Zašto se u centrima za plaćanje komunalnih usluga u općinama Novo Sarajevo i Vogošća bankovnom karticom mogu platiti računi za gas i centralno grijanje, a ne mogu za odvoz smeća i vodu?
10.03.2023. u 08:25
get url
text

Na šalterima Sarajevogasa u Centru za plaćanje komunalnih usluga u sarajevskom naselju Dolac Malta pojasnili su nam da su iz Vodovoda i kanalizacije i KJKP Rad odlučili da se usluge naplaćuju samo u kešu (gotovim novcem).

Ovo nije jedini problem koji se može lako riješiti boljom organizacijom rada. S obzirom na to da se na ovom mjestu računi za grijanje, vodu, odvoz smeća i za gas mogu plaćati bez provizije, te dobiti sve servisne informacije u vezi s ovim komunalnim uslugama, redovi su često dugi.

Građani su nezadovoljni zato što kada dođu na red na jednom šalteru, ne mogu platiti račune za sve usluge, nego je svaki šalter za posebnu uslugu, što im oduzima mnogo vremena.

U Centru za plaćanje komunalnih usluga na Dobrinji na šalterima Sarajevogasa računi za gas mogu se platiti samo ponedjeljkom, srijedom i petkom. Utorkom i četvrtkom šalter Sarajevogasa ne radi, kažu, zbog manjka radnika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.