open-navfaktor-logo
search
Kritike za odbranu
Zašto je Džeko "ružio" strijelca jedinog gola za Romu
Džeko se upustio u žestoku raspravu sa Federicom Fazijom, stoperom Rome, vjerovatno jer je reakcija Romine odbrane bila zaista katastrofalna
01.09.2018. u 13:18
get url
text
Edin Džeko Milan - Roma 2:1

Fudbaleri Rome sinoć su na San Siru doživjeli prvi poraz u ovoj sezoni Serie A. Glavni krivac za poraz Vučice bio je rezervista Rossonera Patrick Cutrone, čiji je pogodak iz pete minute sudijske nadoknade donio pobjedu Milanu.

Pogodak Cutronea stigao je nedugo nakon što je Edin Džeko na suprotnoj strani dobru priliku. Nažalost po Dijamanta i Romu, udarac bh. reprezentativca lijevom nogom otišao je pored gola.

Posebnu pažnju javnosti u Italiji privukla je reakcija napadača Vučice i kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon prvog gola Milana iz 40. minute utakmice, kada je Ricardo Rodriguez asistirao, a Franck Kessie pogodio.

Nakon toga Džeko se upustio u žestoku raspravu sa Federicom Fazijom, stoperom Rome, vjerovatno jer je reakcija Romine odbrane bila zaista katastrofalna. Argentinac se u 59. minuti uspio iskupiti tako što je pogodio za 1:1, ali ni to nije pomoglo njegovom timu da izbjegne prvi ovosezonski poraz.

Možda Dijamant nije sinoć imao svoju večer, ali da je upravo zbog kritika odbrani govori i podatak da je Vučica u tri utakmice primila čak sedam golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.