open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Zašto je Bećiragić prekrižio dvojicu standardnih reprezentativaca: "U prošlom ciklusu nisu htjeli da igraju"
Selektor muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić otkrio je zbog čega za dvije posljednje utakmice kvalifikacija za Mundobasket nije pozvao standardne reprezentativce Edina Atića i Emira Sulejmanovića.
20.02.2023. u 15:43
get url
text

VEZANI TEKST - Gdje gledati ključnu bitku košarkaških Zmajeva?

- Bilo je određenih promjena u kadru. Neki od igrača koji su bili okosnica ekipe, u prošlom prozoru nisu htjeli da igraju. Mi to nismo htjeli da prikazujemo i prenosimo na medije. Radi se o Emiru Sulejmanoviću i Edinu Atiću. Sulejmanović je imao problem jer nije igrao na Evropskom prvenstvu i bio je nezadovoljan. Rekao je da ne želi da igra. Mi smo to pokušali "pokrivati". Možemo o tome detaljnije sutra. Atić je postavljao određene uvjete koji su bili neprihvatljivi. Sada obojica nisu pozvani jer u prošlom ciklusu nisu htjeli da igraju - kazao je Bećigarić za N1.

- Emir je jedan od najboljih momaka i najvećih profesionalaca. Mogu da ga shvatim jer sam imao istih problema kada me rahmetli Sabe spustio sa 35 minuta na 15 da igram. Nama je žao, ali ako neće da igra… - dodao je.

Zmajevi protiv Crne Gore igraju u četvrtak, 23. februara od 20 sati u tuzlanskoj dvorani Mejdan. Da bi ostali u igri za plasman na Mundobasket, košarkašima BiH neophodna je pobjeda od 20 i više poena razlike.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.