open-navfaktor-logo
search
Predsjednik HDZBIH
Zašto ih je pozvao u Mostar: I Dragan Čović se oglasio o dolasku Rusa
Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH saopćila je danas kako su tokom pojave pandemije koronavirusa, a u vidu rastuće međunarodne solidarnosti i duha zajedništva, kontaktirane brojne ambasade u Bosni i Hercegovini, te kako je većina od njih ponudila pomoć pri suzbijanju širenja virusa na području BiH.
01.05.2020. u 16:46
get url
text

Na utvrđenim činjenicama i prenešenog pozitivnog iskustva Univerzitetskog kliničkog centra Banja Luka, zatražen je dolazak istog ruskog humanitarno-medicinskog konvoja pomoći i Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, koji je u protekloj sedmici boravio u Bosni i Hercegovini. 

U saopćenju se ističe kako je, u ovim zahtjevnim okolnostima i naporima, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović zahvalio svima koji su voljni dati i daju doprinos kako zdravstvenim tako i svim drugim ustanovama i institucijama u BiH koje direktno učestvuju u borbi protiv pandemije koronavirusa, bilo to u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru ili bilo kojoj drugoj sredini.

VEZANI TEKST- Šta se dešava sa zahtjevom Dragana Čovića za ulazak vojno-sanitetskog konvoja iz Rusije u BiH

 - Zdravstveni izazovi, socijalna osjetljivost, teška ekonomska situacija i sigurnosni izazovi s kojim se trenutno naša domovina Bosna i Hercegovina suočava, nikako i nikome ne smiju biti opredjeljenje za poticanje bespotrebnih političkih sukoba, utemeljnog na obmanama i lažima, što smo svjedoci kod konkretnog slučaja - navode iz HDZ-a BiH.

Također, "ovdje svjedočimo i providnom skretanju pažnje sa stvarnih afera, kao što je nedavna netransparentna nabavka respiratora budžetskim sredstvima".

-HNK kao jedan od najpogođenijih kantona koronavirusom, trebao bi biti prioritetom za svaki vid humanitarne pomoći, svih naroda u Bosni i Hercegovini gledajući stvarne potrebe ovog kantona, neovisno o nacionalnoj strukturi stanovništva u ovoj situaciji. Koronavirus je svima nama zajednički neprijatelj i svaka politizacija je neprihvatljiva, u pitanju su ljudski životi i pružena pomoć je uvijek dobro došla - navodi se u saopćenju HDZ-a BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.