VEZANI TEKST - Otkazana sjednica Vlade ZDK zbog nedolaska ministara iz DF-a, problem i "nesporazum oko odluka"

Da još nema dogovora i razgovora, kazao nam je Goran Bulajić, povjerenik Kantonalnog odbora Demokratske fronte za ZDK i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine Zeničko-dobojskog kantona.

Nepojavljivanje ministara Demokratske fronte u četvrtak na sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona, koja je i otkazana, aktueliziralo je ovo pitanje, posebno jer je ranije rečeno da se čeka i stav DF-a.

No Bulajić je istakao da nedolazak DF-ovih ministara nema veze s političkim dešavanjima već se jednostavno tako desilo.

- Ministrica finansija Dženana Čišija je na godišnjem odmoru, a ministar za boračka pitanja Adnan Sirovica je bio operisan, imao je manji zahvat. Zbog toga nisu došli na sjednicu Vlade ZDK – rekao je Bulajić.

Inače, Sirovica se isti dan predvečer pojavio na obilježavanju Dana dobitnika najvećih ratnih priznanja ZDK u Zavidovićima, što je objavio i na svom Facebook profilu.

Bulajić je naglasio da zasad pokušavaju stabilizirati postojeću koaliciju koju čine DF, NES, SDP, Naša stranka, Narod i pravda, Bh. inicijativa-Kasumović Fuad i HDZ, s tim da postoji i druga mogućnost.

- Gledamo šta se dešava na nivou Federacije Bosne i Hercegovine. S drugim partnerima nismo još razgovarali – dodao je Bulajić.

Podršku uspostavi nove većine u ZDK dao je Ramo Isak, zastupnik NES-a u Skupštini ZDK.