open-navfaktor-logo
search
Popularna biljka
Zašto biste trebali imati aloe veru u kući
Aloe vera često se koristi i za liječenje zatvora, usporava starenje kože, sprječava nastanak bora, snižava krvni pritisak...
11.08.2019. u 20:41
get url
text

Za ljekovita svojstva aloe vere sigurno ste čuli. Popularna biljka koristi se hiljadama godina u kozmetičkoj, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Njeno lišće sadrži gelastu tvar koja sadrži brojne korisne spojeve. Između ostalog, aloe vera sadrži moćne antioksidanse, pomaže u bržem izlječenju opekotina, smanjenju zubnog plaka, liječenju čireva...

Aloe vera često se koristi i za liječenje zatvora, usporava starenje kože, sprječava nastanak bora, snižava krvni pritisak...

Uz sve to, aloe vera može biti i lijep i koristan ukras u vašem domu. Radi se o atraktivnom sukulentu, lakom za održavanje, koji može postati omiljeni ukras u vašem domu.

Aloe vera biljka je iz roda Aloe. Stabljiku nema ili je ona vrlo kratka, a njeni su listovi zeleni i mesnati. Rub listova je nazubljen.

Prije nego što kupite tu biljku, imajte na umu da vam za nju treba lokacija na kojoj će do nje dolaziti jarka svjetlost. Aloe vera voli puno svjetla, a može podnijeti čak i izravno sunce.

Kada je u pitanju zalijevanje, ono treba biti nešto češće u toplijim mjesecima, dok tokom hladnijih mjeseci dovoljno ju je zalijevati jednom mjesečno.

Aloe vera spada i među biljke čistače zraka. U vašem domu će povećavati razinu kisika, a učinkovito će apsorbirati neke štetne spojeve.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.