open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Zaslužen trijumf Sarajeva, Radnik na reprezentativnu pauzu odlazi bez pobjede
Fudbaleri Sarajeva upisali su treću ovosezonsku pobjedu nakon što s 2:0 u meču šestog kola slavili u gostima kod Radnika.
31.08.2020. u 19:48
get url
text

Pitanje pobjednika aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine riješili su u prvom poluvremenu. U petoj minuti Dalibor Kozić je morao napustiti svoj kazneni prostor, te je poput stopera glavom intervenisao ispred Mersudina Ahmetovića.

Šest minuta kasnije zatresla se mreža Radnika, no pogodak Fanima je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Izabranici Vinka Marinovića do prednosti su stigli u 18. minuti susreta. Amer Dupovac se najbolje snašao u šesnaestercu domaće ekipe i loptu pospremio u mrežu poslije ubačaja iz kornera Aleksandra Pejovića, koji je na debiju u dresu Bordo kluba upisao asistenciju.

{$galerijaFotografija}

Novajlija nije stavio loš utisak, a danas je bio zadužen za skoro sve prekide Sarajeva.

U 24. minuti Sarajevo je imalo još jednu sjajnu priliku. Ahtmetović nije imao sreće jer je lopta poslije njegovog šuta pogodila stativu.

Samo nekoliko trenutaka kasnije Popara je pokušao iz velike udaljenosti, da bi Ahmetović u 26. minuti pokušao atraktivno petom savladati Kozića.

Dobru igru gosti su krunisali u 32. minuti kada je Athmetović udvostručio prednost Sarajeva.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena gostujući tim imao je i dobru priliku preko Jukića, no rezultat se nije promijenio.

Sarajevo je sve do posljednjih 15 minuta susreta suvereno čuvalo prednost, a imalo je i nekoliko dobrih situacija u kojima su se igrači Bordo tima spetljali i gdje je izostao kvalitetan završni udarac.

U 76. minuti Novaković je bio najviši u skoku poslije kornera, no sa peterca je šutirao glavom pored gola.

Prvu pravu intervenciju Vladan Kovačević je imao u 85. minuti kada je zaustavio odličan šut Motike. 

Rezultat se do kraja meča nije mijenjao pa su aktuelni prvaci upisali treći ovosezonski trijumf, dok je Radnik i poslije šestog kola bez pobjede.

Radnik - Sarajevo 31.8.2020.
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.