open-navfaktor-logo
search
Ujutro završava lockdown
Zasjeda Krizni štab i Skupština: Šta čeka građane Kantona Sarajevo od ponedjeljka?
Krizni štab ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo zasjeda u ponedjeljak 15. marta kada će na osnovu posljednjih podataka o broju novozaraženih koronavirusom i i cjelokupne aktuelne epidemiološke situacije razmatrati da li produžiti lockdown ili ne, te razmotriti koje mjere uvesti u narednom periodu.
14.03.2021. u 20:05
get url
text
get url
text

Za sutra je zakazana i redovna sjednica Skupštine KS. Danas je zasjedao Kolegij Vlade KS na kojem je zatraženo da se sutra i održi i hitna sjednica Skupštine. Podsjetimo, sutra ujutro završava lockdown koji je trajao od petka od 20 sati. Tom odlukom nisu radili ugostiteljski objekti, zanatske radnje... što je izazvalo revolt zaposlenih u ovoj branši. 

- Imajući u vidu da sutra u 7 sati ističu mjere zabrane koje su bile određene za vikend i vodeći računa o složenosti epidemiološke situacije, kao i da donošenje određenih mjera može zahtijevati uključivanje Skupštine KS, zatražili smo da se o epidemiološkoj situaciji raspravlja sutra na zasebnoj hitnoj sjednici Skupštine - izjavio je premijer KS Edin Forto.

Dodao je da su dobili potvrdu o održavanju Kolegija Skupštine sutra ujutro u 08.30, a u cilju odlučivanja o zahtjevu Vlade i eventualnom zakazivanju hitne sjednice. Nakon odluke o održavanju sjednice, kako je kazao Forto, Vlada će se očitovati sa novim zaključcima i mjerama.

Po isteku lockdowna, poslovni subjekti nastavljaju sa radom, poštujući sve propisane epidemiološke preporuke i naredbe. Nastava će biti realizirana, kako je ranije i rečeno, po online modelu do 26. marta ove godine, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.