open-navfaktor-logo
search
Dan D
Zasjeda Izvršni odbor: UEFA donosi ključne odluke za klupski i reprezentativni fudbal
Status UEFA-inih takmičenja bit će centralna tema današnjeg zasjedanja Izvršnog odbora Evropske fudbalske federacije.
17.06.2020. u 09:19
get url
text

UEFA će analizirati trenutnu situaciju dok se fudbal na eurosceni i dalje suočava s utjecajem pandemije COVID-19. Otkako se koronavirus počeo širiti Evropom, sva takmičenja, klupska i reprezentativna, odgođena su do daljnjeg.

Izvršni odbor UEFA-e danas će odlučiti o načinu završnice aktuelne sezone Lige prvaka i Evropske lige. U medijima se već pojavilo da bi domaćin Lige prvaka mogao biti Lisabon, dok bi se Evropska liga okončala na njemačkom tlu.

Također, UEFA će se fokusirati i na potencijalne kalendare u evropskim klupskim takmičenjima za narednu sezonu. Ovo se tiče i bh. klubova koji sudjeluju u Evropi i igrat će u kvalifikacijama za Ligu prvaka (Sarajevo) i Evropsku ligu (Željezničar, Zrinjski, Borac).

Također, precizirani će biti i datumi utakmica play-offa Lige nacija, u kojoj sudjeluje i Bosna i Hercegovina.  Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine, po svemu sudeći, u oktobru će igrati polufinale baraža za Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske, a eventualno finale protiv boljeg iz duela Slovačka - Republika Irska na rasporedu bi trebalo biti u novembru, o čemu je Faktor već ranije pisao.

 Evropsko prvenstvo koje se trebalo igrati ove godine već je prolongirano za 12 mjeseci.

Raspored nove sezone Lige nacija u kojoj će Zmajevi igrati u eliti (Italija, Holandija, Poljska) također će biti na dnevnom redu.

VEZANI TEKST - Moguće i sa navijačima: Poznato kada će Zmajevi igrati baraž za EURO 2021. godine

O odlukama će javnost obavijestiti prvi čovjek UEFA-e Aleksander Čeferin oko 15.30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.