open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Zasađena stabla za čvrsto prijateljstvo BiH i Austrije
Austrijska ambasadorica Hartmann i načelnik Ajnadžić  u Velikom parku zasadili su dva stabla 
18.10.2019. u 08:25
get url
text
Ajnadžić i austrijska ambasadorka

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i ambasadorica Austrije u BiH Ulrike Hartmann u sarajevskom Velikom parku posadili su dva stabla kao simbol prijateljstva dvije zemlje. 

Ajnadžić je pohvalio dosadašnju izuzetno dobru saradnju sa Ambasadom Austrije u našoj zemlji te izrazio nadu da će ona biti nastavljena i u budućnosti.

- Austrija je naš veliki prijatelj i siguran sam da imamo mnogo tema za razgovor. Na ovom mjestu smo u proteklom periodu uklonili beživotno drvo, a donijeli smo odluku da za svako posječeno drvo zasadimo tri nova. Prijateljstvo dvije zemlje smo obilježili novim životom. Na ovaj način nastavljamo našu aktivnu politiku zaštite i unapređenja čovjekove životne sredine - istakao je Ajnadžić.

Ambasadorica Hartmann je izrazila zadovoljstvo što su u Velikom parku, simbolično u blizini Austrijske ambasade zasađena dva stabla tradicionalnog bosanskohercegovačkog drveta, bukve. 

- Zajedno smo ovdje zasadili dva stabla i moramo se pobrinuti da rastu u miru i prijateljstvu - istakla je Hartmann, navodi se u saopćenju Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.