open-navfaktor-logo
search
Prvi slučajevi
Zaraženi COVID-19: Dva bračna para iz Istočnog Sarajeva na kućnom liječenju
Četiri osobe iz Istočnog Sarajeva koje su pozitivne na virus korona nalaze se u kućnoj izolaciji i liječenju, rekao je vršilac dužnosti direktora Bolnice Srbija Nebojša Šešlija.
01.04.2020. u 12:16
get url
text

- Riječ je o dva bračna para sa Pala i iz Istočne Ilidže. Oni su trenutno na kućnom liječenju - precizirao je Šešlija.

Šešlija je rekao da su sinoć dobili izvještaj Instituta za javno zdravstvo da su četiri pacijenta, kod kojih je bris uzet u Bolnici Srbija, pozitivna na virus korona.

On je naglasio da je do sada u Bolnici Srbija uzeto 70 briseva, za 66 osoba su stigli rezultati i četiri su pozitivna, dok se za četiri čekaju rezultati.

Prema njegovim riječima, trenutno higijensko-epidemiološke službe domova zdravlja rade na identifikovanju kontakata, uzimanju podataka i na osnovu toga će dalje biti uzimani brisevi osoba koje su bile u direktnom kontaktu sa ova dva bračna para.

Šešlija je naglasio da Bolnica Srbija sve radi prema instrukcijama koje dobija od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

- Organizirali smo sistem rada da odgovorimo trenutnim zahtjevima, a u bolnicu, prema instrukcijama, primamo samo hitne slučajeve – rekao je Šešlija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.