Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak donio je odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv Miroslava Vujčića, radnika MVPBiH i predsjednika Sindikalne organizacije MVPBiH, zbog, kako navodi, "gnusnog vrijeđanja zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i govora mržnje u javnom prostoru".

-Nedopustivo je da bilo ko vrijeđa institucije RS-a, a pogotovo ne zaposleni u zajedničkim institucijama (neustavni naziv "zajedničke institucije" u saopćenju je koristio ministar Crnadak. Ustavni naziv je institucije Bosne i Hercegovine, op. redakcije). Ljudima koji uz propratne prostakluke, psovke i najgore uvrede, i to još u javnom prostoru, zastupnike NSRS-a nazivaju majmunima nije mjesto u institucijama. Ja to neću dozvoliti - navodi ministar Crnadak.

Predsjednik Sindikalne organizacije MVPBiH Miroslav Vujčić na svom Facebook profilu, na kojem Ministarstvo vanjskih poslova BiH navodi kao mjesto zaposlenja, prokomentarisao je sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske na nedopustiv i nemoralan način, uz evidentan govor mržnje, saopćio je MVPBiH.

Zanimljivo, ministru vanjskih poslova Bosne i Hercegovine istovremeno nije zasmetalo što Vujčić piše i "p*** federalne", a što se očito odnosi na političare iz Federacije. 

FOTO: MVPBiH