open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Započela sanacija saobraćajnice Gabeline ulice
Na osnovu ugovora o izvođenju radova na sanaciji ulice Gabelina, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme Bosman Sunija Jahić, radnici ove firme započeli su danas sa radovima na sanaciji saobraćajnice u dužini od 215 metara. 
01.09.2020. u 14:00
get url
text

Vrijednost projekta iznosi oko 160.000 KM, a sredstva su osigurana u ovogodišnjem budžetu Općine Centar.

Kako je planirano projektom stari oštećeni asfalt će biti uklonjen mašinski nakon čega će biti postavljen novi asfalt i na kolovoznu površinu, ali i na obje strane pješačkih staza, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

Ugovoreni rok za izvođenje radova je 30 dana, a ukoliko dozvole vremenske prilike, i ukoliko uspijemo riješiti problem parkiranih vozila, očekujemo da ćemo radove završiti i prije planiranog roka. Dužina saobraćajnice je 215 metara, a planirano je postavljanje 1.900 kvadrata asfalta, naveli su iz građevinske firme Bosman. 

- Ovo je nastavak sanacije cestovne infrastrukture na području ove lokalne zajednice. U proteklom periodu saniran je veliki broj saobraćajnica, a ovakav intenzitet će biti nastavljen i ubuduće - kazao je Ajnadžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.