open-navfaktor-logo
search
UIOBiH
Zaplijenjeno 1.740 parfema u autobusu koji je došao iz Srbije
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u nekoliko odvojenih akcija na području Lukavca, GP Rača i GP Orašje oduzeli su raznu robu u vrijednosti 109.000 KM.
26.02.2020. u 10:19
get url
text

Službenici UIO u Regionalnom centru Tuzla, u saradnji sa policijskim službenicima MUP TK-a, PU Lukavac, pretresli su putničko vozilo, u skladu sa instrukcijom Tužilaštva BiH i Suda BiH. Pronađeno je 106 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica koje izdaje UIO BiH.

Također, službenici UIO BiH iz Regionalnog centra Tuzla detaljno su pregledali autobus na GP Rača koji je došao iz Srbije. Tom prilikom u različitim bunkerima otkrivena je skrivena roba i pronađeno je 1.740 parfema različitih renomiranih robnih marki (Armani, Gucci, Hugo Boss i Tom Ford).

Prilikom redovnih provjera prometa roba i putnika na GP Orašje u putničkom motornom vozilu pronađena je veća količina neprijavljene robe tj. airsoft oprema. Protiv fizičkih osoba bit će poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Vrijednost privremeno oduzete robe u tri navedene akcije iznosi 109.000 KM, a protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, saopćio je UIOBiH.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.