Tako je u posljednja 24 sata policija Srednjobosanskog kantona pronašla veću količinu naoružanja i droge tokom pretresa više objekata u Bugojnu, Travniku i Kiseljaku.

Pripadnici Policijske stanice Bugojno jučer su u mjestu Vedro Polje pretresli kuće i prateće objekte koje koristi K. K. i tom prilikom su pronašli cijeli arsenal naoružanja: šest pušaka i tri pištolja, te veću količina razlićite municije.

Osim toga, u Ulici Poljice u Bugojnu tokom pretresa stana koji koristi J. I. pronađena je poluautomatska puška, saopć je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

U poslijepodnevnim satima u mjestu Bilići, općina Travnik, policija je pretresla kuću koju koristi Z.A. i tom prilikom je pronađena određena količina kanabisa, dvije puške, pištolj, te više od 100 komada razne municije.

- Uspješno je realizovana akcija i na području Kiseljaka, gdje su policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Policijske uprave Kiseljak u Ulici Sarajevska cesta, izvršili kontrolu i pregled vozila kojim je upravljao M. B. iz Fojnice, kod kojeg je pronađena određena količina kokaina - saopćeno je iz MUP-a SBK.