navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Za miran um

Zapisujte svoje misli u dnevnik i odmah ćete se osjećati sretnije

Vremena su stresna, no dolazak proljeća može poslužiti kao povod da pridonesemo vlastitom mentalnom zdravlju i okrenemo se aktivnostima koje nam daju svrhu i radost, istovremeno nam nudeći predah od negativnih misli.

Objavljeno: 26.03.2022. u 08:16
get url
text

Meditacija svjesnosti, odnosno vježbanje da se fokusirate na sadašnji trenutak, pomoći će vam kod tjeskobnih osjećaja. Ljudima se loše misli motaju po glavi kad razmišljaju o prošlosti ili budućnosti. Zaustavite se na trenutak, fokusirajte se na tlo pod nogama, na sunce na koži, na trenutak i mjesto. Pritom zatvorite oči i duboko dišite.

Zapisivanje misli i ciljeva također je od pomoći za dobrobit vlastitog uma. Osim osjećaja da ste dali svoj doprinos na poslu i da vaši planovi imaju svrhu, bit ćete ponosni na svoj rad i uloženi trud, što je odlična motivacija.

Izbacivanje nepotrebnih stvari iz doma i čišćenje životnog prostora zapravo je odlična aktivnost koja donosi dobre osjećaje i misli. Nedostatak društvenih odnosa također može biti dodatan okidač za loše misli. Ako postoje ljudi do kojih vam je stalo i s kojima ste izgubili kontakt tokom pandemije, nemojte se stiditi ponovno ih kontaktirati.