open-navfaktor-logo
search
Izvještaj
Zapečaćen restoran "Bosna" na Ilidži: Četiri radnika radila nacrno, vlasnik kažnjen sa 5.200 KM
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH-Kantonalnog poreznog ureda Sarajevo sinoć su u saradnji sa inspektorima Uprave za inspekcijske poslove KS uz asistenciju policije MUP-a KS izvršili inspekcijski nadzor zakonitosti poslovanja poreznog obveznika UR Gostionica, odnosno restorana "Bosna" na Ilidži, svako iz okvira svoje nadležnosti.
21.02.2021. u 13:06
get url
text

Kako je saopćeno iz PUFBiH, u toku inspekcijskog nadzora, inspektori Porezne uprave Federacije BiH utvrdili su da kontrolisani porezni obveznik posluje nezakonito, jer je u momentu nadzora:

- angžirao četiri neprijavljena radnika, što je predstavljalo osnov za pečaćenje objekta i izdavanje prekršajnog naloga po Zakonu o Jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa sa novčanom kaznom od 2.000 KM.

- prekršio odredbe Zakona o fiskalnim sistemima, što je predstavljalo osnov za izdavanje prekršajnog naloga po istom Zakonu sa novčanom kaznom od 3.000 KM, i

- nije prijavio držanje žive muzike, što je predstavljalo osnov za izdavanje prekršajnog naloga po istom Zakonu o komunalnim taksama sa novčanom kaznom od 200 KM.

Navedenom poreznom obvezniku izrečene su novčane kazne u ukupnom iznosu od 5.200,00 KM, saopćila je PUFBiH, dodajući da se inspekcijski nadzor kod ovog poreznog obveznika nastavlja u segmentu ispitivanja i utvrđivanja tačne porezne obaveze poreznog obveznika.

Ranije je iz MUP-a KS saopćeno da je vlasniku restorana "Bosna" na Ilidži, u kojem je tokom racije zatečeno 210 osoba i utvrđeno kršenje epidemioloških mjera, izrečena kazna 2.500 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.