open-navfaktor-logo
search
Bužim
Zapaljena dva automobila, komšije spasile kuću
Penzionisani policajac iz Bužima ispričao je kako je oko tri sata poslije ponoći čuo eksploziju, istrčao napolje i vidio požar u svom vozilu. Istovremeno ja, kaže, gorjelo i vozilo kod komšije preko puta
18.10.2018. u 15:44
get url
text

U Bužimu su u noći sa srijede na četvrtak zapaljena dva automobila.

Kako nam je potvrdila Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a Unsko-sanskog kantona, policija je oko tri sata nakon ponoći obaviještena da je došlo do požara na dva automobila. 

- Najprije je zapaljen jedan automobil koji je tom prilikom izgorio, kao i pomoćni objekat i dio kuće blizu kojih je vozilo bilo parkirano. Prekoputa te kuće, zapaljen je još jedan automobil. Intenzivno se radi na pronalasku osumnjičenih, te rasvjetljavnju krivičnog djela paljevina - kazala je Galić. 

Kako piše portal buzim-press.ba, Sead Šahinović, inače penzionisani policajac iz Bužima, ispričao je kako je oko tri sata poslije ponoći čuo eksploziju, istrčao napolje i vidio požar u svom vozilu. Istovremeno ja, kaže, gorjelo i vozilo kod komšije preko puta.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući komšijama uspjeli su spasiti kuću svojim zalaganjem, a istovremeno je ogorčen, kako kaže, što općina Bužim nema ispravno vatrogasno vozilo, pa su vatrogasci morali dolaziti iz Cazina, što nije prvi slučaj kad je riječ o požarima na području općine Bužim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.