Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je nakon pobjede Dinamo Zagreba protiv Atalante izjavio da će uraditi analizu svog narednog protivnika u Evropi te pokušati shvatiti u kojim segmentima igre je zagrebačka ekipa najbolja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Dinamo igra u istoj grupi sa Cityjem, a sinoć su na otvaranju Lige prvaka u Maksimiru deklasirali italijansku Atalantu sa visokih 4:0.

U narednom kolu 1. oktobra engleski prvak će na Etihadu ugostiti hrvatskog prvaka.

- Svaki put kada posmatram protivnika, a sada ću se posvetiti Dinamu, uvijek pokušavam vidjeti najbolje što mogu dati. Ne zanimaju me njihove slabe tačke, zanima me gdje su snažni - rekao je Guardiola novinarima.

City je sinoć u gostima savladao Shakhtar Donetsk rezultatom 3:0. Guardiola je prokomentarisao i igru ukrajinske ekipe, napominjući da se radi o dobroj ekipi.

- Manchester City može jako dugo držati visok ritam, što je Shakhtaru prilično teško jer nastupa u takmičenju u kojem nema takvog tempa. Smatram da je Shakhtar ipak odradio dobar posao. Igra nevjerovatno brzo i posebno se ističe u organizaciji napada. Imaju i odlične igrače, ali i mi smo pružili fenomenalnu predstavu, što nas je na kraju dovelo do pobjede - kazao je Guardiola.