open-navfaktor-logo
search
Holandski stručnjak
Zanimljiva najava Koemana: Pjanića će koristiti kao "skauta"
Prošlog četvrtka održan je žrijeb grupa za novu sezonu Lige prvaka.
10.10.2020. u 11:24
get url
text

Barcelona, koju je ovog ljeta pojačao Miralem Pjanić, igrat će u grupi G s bivšim klubom bh. reprezentativca Juventusom, Dynamom iz Kieva i mađarskim Ferencvarošem.

Trener katalonskog tima Ronald Koeman na svoju ekipu gledao kao na najbolji tim u ovoj grupi, uprkos činjenici da je tu i Juventus.

- Ovo je jako važno takmičenje za nas. Teoretski gledano mi smo najbolji tim u ovoj grupi, no to moramo i potvrditi - kazao je Koeman za klupski kanal, te dodao:

- Sezonu počinjemo kod kuće protiv Ferencvarosa, važna je to utakmica. Moramo se pripremiti i dobro analizirati protivnika.

Aktuelni prvak Italije, klub iz kojeg je Miralem Pjanić stigao na Nou Camp, bit će glavni rival Blaugrani u brobi za prvo mjesto.

- Juventus svake godine pokazuje da je jaka ekipa, sa iskusnim igračima i sjajnim fudbalerom kakav je Cristiano Ronaldo. Ipak, mi imamo Pjanića koji nam sigurno može dati neke informacije o svom bivšem timu - kazao je holandski stručnjak kod koji će Pjanić, koji se i nije pretjerano naigrao na startu sezone, koristiti kao "skauta".

Podsjetimo, u prva tri kola španske La Lige bh. veznjak na terenu je proveo svega 27 minuta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.