open-navfaktor-logo
search
Mostarski sajam
Zanimljiv raspored sjedenja na VIP ručku: Za glavnim stolom Schmidt, Dodik, Čović, Brnabić, Plenković i Krišto
U Mostaru je danas svečano otvoren Sajam privrede Mostar, koji ove godine ima svoje 24. izdanje.
02.05.2023. u 13:01
get url
text

Sajam je otvorenim proglasila Galit Peleg, ambasadorica Izraela u Bosni i Hercegovini, zemlje ovogodišnjeg partnera ove manifestacije.

Pored Peleg i direktorice Sajma Dalfine Bošnjak, prisutnima su se obratili gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić, predsjednici vlada Srbije i Hrvatske Ana Brnabić i Andrej Plenković, te i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Svečanosti prisustvuje i visoki predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt, a ono što je zanimljivo je raspored sjedenja na VIP ručku koji je planiran za danas.

Naime, prema rasporedu koji je objavio portal Istraga, planirano je da se za glavnim stolom nađu visoki predstavnik Schmidt, Dragan Čović, Milorad Dodik, Ana Brnabić, Andrej Plenković i Borjana Krišto.

Pogledajte kompletan spisak koji je objavila Istraga.

Dodik se, međutim, kako izvještavaju mediji koji prate ovaj događaj, danas uopće nije pojavio u Mostaru, kao niti bilo ko od predstavnika iz manjeg bh. entiteta.

Čak ni na službenim stranicama Milorada Dodika nema u protokolu navedeno da on dolazi u Mostar gdje je aprilu 2019. upravo on, u svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, otvorio Sajam privrede.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.