Da je kojim slučajem postojao VAR na ovom susretu, slovački sudija bi itekako imao šta da vidi u situaciji iz koje su Nijemci stigli do jedinog gola.

VEZANI TEKST - Porazom od Njemačke mladi Zmajevi ostali bez šansi za EP

Nekoliko mladih Zmajeva večeras je potvrdilo da ih ubrzo trebamo očekivati u društvu njihovih starijih kolega. Neki od njih poput Ermedina Demirovića, Vladana Kovačevića i Besima Šerbečića već su pozivani u seniorsku selekciju, a čini se da će se ta praksa nastaviti.

- Potvrdilo se ono što sam i ranije mislio, mlada reprezentacija ima par interesantnih igrača za koje mislim da bi se trebali probati već u novembru u "A" reprezentaciji - kazao je portal Reprezentacija.ba Zvjezdan Misimović v.d. tehničkog direktora nacionalnih selekcija koji je danas u Furthu pratio utakmicu naše mlade reprezentacije.

Selektor Zmajeva Dušan Bajević, koji je već najavio odlazak po završetku Lige nacija, u svom mandatu reprezentaciju naše zemlje obogatio s nekoliko talentovanih mladih igrača. Sigurno da bi eventalnim pozivom za još neke od U-21 reprezentativaca ili talentovanih mlade internacionalce koji žele igrati za BiH mogao zaključit svoj angažman na klupi BiH.

Inače, selekcija Slobodana Starčevića porazom od Njemačke ostala je i bez teoretskih šansi za plasman na Evropsko prvenstvo, a posljednji susret kvalifikacija igra 17. novembra na stadionu Grbavica protiv Belgije.