open-navfaktor-logo
search
Legendarni Argentinac
Zanetti: Inter ove sezone može do finala Evropske lige
Javier Zanetti, zamjenik predsjednika Intera, izjavio je da će Inter ove sezone pokušati odigrati dobro u svim takmičenjima, od Serie A, Kupa Italije do Evropske lige
03.01.2020. u 16:04
get url
text

Javier Zanetti, zamjenik predsjednika Intera, izjavio je da Nerazzurri ove sezone igraju odlično te da mogu doći do finala Evropske lige, prenosi Anadolu Agency (AA).

U razgovoru za argentinsku tv. mrežu TyC Sports, Zanetti je istakao da su Lautaro Martinez i Romelu Lukaku odličan tandem u vrhu napada Intera.

- Kada smo odlučili dovesti Lukakua, znali smo da se može dobro uklopiti u stil igre našeg trenera - kazao je Zanetti.

Istakao je kako posebne zasluge za dobre igre ekipe ove sezone idu upravo treneru Antoniju Conteu.

- Ovo je važna godina za nas. S Antoniom Conteom smo otvorili novo poglavlje u smislu progresa naše ekipe. Želimo svima pokazati da smo kandidati za titulu. Antonio je trener s velikim karakterom i iskustvom, a stvari u timu trenutno zaista vrlo dobro napreduju - kazao je Zanetti.

Naglasio je da će Inter ove sezone pokušati odigrati dobro u svim takmičenjima, od Serie A, Kupa Italije do Evropske lige.

- Moramo našem treneru dati vremena da svoje ideje i planove prenese i na igrače. Siguran sam da će posao koji radimo na kraju dati dobre rezultate - zaključio je Zanetti, koji je i sam nekada nosio dres Intera.

Lider Serie A je Inter s 42 boda, koliko ima i drugoplasirani Juventus, treći je Lazio s 36, a Roma sljedeća s 35 bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.