open-navfaktor-logo
search
Prvostepena odluka
Zalihić dobio presudu: Nedžad Latić zbog klevete mora platiti 5.100 KM
Općinski sud u Sarajevu donio je presudu da je Nedžad Latić dužan Ademu Zalihiću kao vid naknade štete za klevetu, kao glavni odgovorni urednik portala The Bosnia Times, dužan isplatiti 5.100 KM, kao i naknadu troškova parničnog postupka u iznosu od 1.651 KM u roku od 30 dana.
10.12.2021. u 14:38
get url
text

Naime, Latić je na tom portalu u tekstovima od 18. juna 2020. i 21. juna 2020. godine prema presudi Općinskog suda iznio neistinite navode o Zalihiću.

- Općinski sud u Sarajevu donio je presudu da sam bezočno oklevetan u tekstovima pod naslovom "Mračnjaci u bijelom – Zalihić ignorirao opasnost pandemije iz ideolioških pobuda" i "Opasne glasine se šire gradom - Direktor hitne pomoći Zalihić pozitivan na korona virus", objavljenim prošle godine na portalu The Bosnia Times, urednika Nedžada Latića. U više navrata na ovom portalu, čiji je urednik Nedzad Latić, iz njima poznatih razloga iznesene su notorne neistine o meni, mom stavu o pandemiji i predanom radu u borbi protiv COVID-19. Bio je to jedan u nizu napada na moju čast i ugled, u pokušaju diskreditacije u društvu, kako bi se moja nelegalna smjena sa pozicije direktora Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS kod naroda opravdala. Jasno je svima čiji glasnogovornik je Latić, i ko je želio moju smjenu – naveo je Zalihić nakon što je dobio presudu suda, te dodao:

- Pored ovih ogavnih tekstova bilo je još laži, bilo je tu i potvora da tučem žene po ulici, pravljenja lažnih članskih kartica, optužbi za nelegalna zapošljavanja, da sam šoumen, bezbrojnih inspekcijskih nadzora, koja su divnog li čuda odmah prestala kada sam smijenjen. Sve te laži kratkotrajno su zadovoljile naredbodavce i njihove poslušnike, ali neka znaju da, koliko god su oni spremni nisko pasti u svojim podlostima, mi smo još više spremni boriti se za uzvišene ciljeve istine i pravde, one prave istinske pravde. 

Radi se o nepravosnažnoj presudi na koju postoji mogućnost žalbe. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.