open-navfaktor-logo
search
Engleska
Zakopane ratne sjekire: Southgate vratio u tim zvijezdu Manchester Cityja, igrat će protiv Kosova
Sterling i Gomez razgovaraju i vidio sam ih kako se smiješe okolo, kazao je Maguire
14.11.2019. u 08:49
get url
text

Gareth Southgate, selektor fudbalske reprezentacije Engleske, izjavio je da neće oklijevati da Raheema Sterlinga vrati u tim za utakmicu kvalifikacija za EURO 2020 protiv Kosova, prenosi Anadolu Agency (AA).

Napadač Manchester Cityja početkom sedmice je kažnjen izostavljanjem iz selekcije za duel protiv Crne Gore zbog sukoba sa Joeom Gomezom, defanzivcem Liverpoola. Međutim, on se već vratio u reprezentaciju i trenira sa saigračima i konkurisat će za nedjeljni duel u Prištini.

- Idemo naprijed. Način na koji je trenirao Sterling je za primjer. Tu je sa grupom i to je najvažnije. On je ogroman dio onoga što radimo, bio je i bit će. Bit će sa nama na utakmici protiv Crne Gore. Vratio se sa timom na treninge i uživa u fudbalu koji igra. Donijeli smo odluku i podvukli crtu ispod cijele priče - istakao je Southgate za britanske medije.

Harry Maguire, defanzivac Manchester Uniteda, potvrdio je da je atmosfera u reprezentaciji, nakon incidenta u ponedjeljak, na visokom nivou.

- Svi smo zajedno za stolovima, šalimo se i smijemo. Vidjeli ste koliko je tim jedinstven u posljednjih nekoliko godina. Timski duh je ovih dana bio na testu. Mislim da je dobar znak što smo probleme tako brzo prevazišli. Sterling i Gomez razgovaraju i vidio sam ih kako se smiješe okolo. Mislim da je to dobro za tim. Pred nama su svakodnevno novi izazovi, pogotovo kada igrate za Englesku. Igrači su stvarno fokusirani samo na trening i utakmice - zaključio je Maguire.

Utakmica devetog kola grupe A između Engleske i Crne Gore igrat će se večeras na Wembleyju sa početkom u 20.45 sati. Engleska je lider sa 15 bodova, a slijede Češka sa 12 i Kosovo sa deset bodova. Crna Gora i Bugarska imaju po svega tri boda i utakmicu više u odnosu na rivale u grupi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.