open-navfaktor-logo
search
Hitna sjednica
Zaključak Skupštine KS: Dom naroda FBiH da povuče izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda
Nakon višesatne rasprave, na momente i oštrih verbalnih duela, Skupština Kantona Sarajevo je na današnjoj hitnoj online sjednici usvojila četiri zaključka koji se tiču predloženih izmjena Zakona o pripadnosti javnih prihoda Federacije Bosne i Hercegovine prema kojima bi KS ostao bez približno 90 miliona KM.
01.02.2022. u 16:34
get url
text

1. Prihvata se studija Ekonomskog fakulteta s prijedlogom da se izradi novi zakon koji će biti optimalno rješenje.

2. Skupština i Vlada KS pozivaju Dom naroda FBiH da povuče izmjene ovog zakona.

3. Skupština i Vlada Kantona Sarajevo predlažu da se formira stručna radna grupa koja će utvrditi prijedlog novog zakona.

VEZANI TEKST - Konaković: SDA zakonskim rješenjima kažnjava "Trojku" zbog rezultata u KS; Zahiragić: To je neistina, "Trojka" nema rezultata

4. Skupština i Vlada Kantona Sarajevo od svih zvaničnika na svim nivoima vlasti, posebno onih iz Kantona Sarajevo, traži da poduzmu sve pravne radnje da zaštite pravni poredak Federacije i Kantona Sarajevo te da se traži ocjena ustavnosti izmjena ovog zakona ako se one i usvoje.

Podsjetimo, predložene izmjene ovog zakonskog akta usvojene su u Zastupničkom domu FBiH, a da bi postale obavezujeće, neophnodno je da se u identičnom tekstu usvoje i u Domu naroda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.