open-navfaktor-logo
search
Okružni sud
Zaklao 54-godišnjaka u Banjoj Luci: Drljači 15 godina zatvora
Rade Drljača (25) osuđen je danas u Okružnom sudu Banja Luka na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora zbog ubistva Brune Rolda (54) u novembru prošle godine u Banjoj Luci.
05.06.2020. u 13:22
get url
text

Predsjednik sudskog vijeća Branimir Jukić je istakao da je djelo počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti. 

Osim zatvorske kazne, izrečena mu je i mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja od zavisnosti na Psihijatrijskoj klinici na Sokocu. 

On je ranije priznao krivicu, te istakao kako se kaje, objasnivši da mu je "nešto puklo" u glavi i da je povukao nož po vratu žrtve.

Rold je ubijen  25. novembra prošle godine u napuštenoj kući u ulici Vase Glušca u Banjoj Luci, a pored Drljače, optužnica tereti i Borisa Zorića i Slobodana Кrnetića da su ubistvo počinili kao saizvršioci, ali je protiv njih postupak razdvojen. Nakon ubistva tijelo žrtve su zapalili.

Drljača se teretio da je ubistvo počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, a po vlastitom priznanju bio je pod dejstvom alkohola koji je miješao s tabletama. To je potvrdila i veštak psihijatar Sanja Vukadinović Stojanović navodeći da Drljača nema trajnu duševnu bolest, ali ima mentalni i poremećaj ličnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.