open-navfaktor-logo
search
Kolegij
Zakazana sjednica NSRS-a: Rasprava o stanju sigurnosti u RS-u zatvorena za javnost
Informaciju o stanju sigurnosti u RS-u zatražili su zastupnici SDS-a, nakon ubistva policajca u Prijedoru, te privrednika Slaviše Krunića u Banjoj Luci
30.05.2019. u 14:12
get url
text

Kolegij Narodne skupštine RS-a danas je odlučio da 5. redovna sjednica entitetskog parlamenta započne u utorak, 11. juna. Usvojen je konačan prijedlog dnevnog reda na kojem se nalazi 48 tačaka, među kojima je Informacija o stanju bezbjednosti u RS u 2018. godini i prva četiri mjeseca 2019. godine. Predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović je, nakon sjednice skupštinskog kolegija, rekao da će na zasjedanju biti razmatrana informacija o stanju sigurnosti, ali da je ta tačka zatvorena za javnost.

Informaciju o stanju sigurnosti u RS-u zatražili su zastupnici SDS-a, nakon ubistva policajca u Prijedoru, te privrednika Slaviše Krunića u Banjoj Luci.

Na predstojećoj sjednici će se naći i Prijedlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, koji je Vlada RS-a utvrdila danas u formi prijedloga, dok je u nacrtu usvojen u Narodnoj skupštini 18. aprila. Njime se predviđa uspostavljanej rezervnog sastava policije RS-a.

Na dnevnom redu su i brojni prijedlozi i nacrti zakona, među kojima o podsticajima u privredi, platama zaposlenih u institucijama pravosuđa, Zakon o bankama RS, o socijalnom stanovanju i drugo, ali i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.