open-navfaktor-logo
search
"Italian job"
Zakazan sastanak koji bi trebao biti "okidač" za Džekin transfer
Vučica za Dijamanta želi 20, a milanski klub spreman je platiti između 12 i 13 miliona eura. Italijanski Tuttosport piše kako će se naći negdje "na pola puta"
22.07.2019. u 11:58
get url
text

Sedam ili osam miliona eura dijeli Romu i Inter u pregovorima oko Edina Džeke, koji je navodno već odavno dogovorio lične uvjete s Nerazzurrima.

Vučica za Dijamanta želi 20, a milanski klub spreman je platiti između 12 i 13 miliona eura. Italijanski Tuttosport piše kako će se naći negdje "na pola puta", te kako bi tim sa Giuseppe Meazze mogao rimskom sastavu isplatiti oko 15 miliona eura uz dodatne bonuse.

Džeko je na vrhu liste Conteovih prioriteta, a već neko vrijeme i belgijski reprezentativac Romelu Lukaku se spominje kao potencijalno pojačanje za vrh Interovog napada. Problem je što Manchester Uniteda za stasitog napadača traži mnogo više nego Roma za kapitena Zmajeva.

Uz sve navedeno dodatna kočnica je i činjenica da Inter još nije prodao Maura Icardija. Sportski list iz Torina navodi kako bi već u petak za pregovarački sto trebali sjesti Marotta i Ausilio kako bi razgovarali o transferu agentinskog napadača koji bi trebao biti okidač za dolazak Dijamanta u redove Intera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.