Raskid ugovora i prestanak igranja na Otoci stvar je dogovora koji je postignut na inicijativu samog Zajka Zebe.

- Dugo sam razmišljao i donio odluku da je vrijeme da stavim tačku na moj angažman u klubu. Mislim da u ovom trenutku ne mogu pomoći klubu svojim igrama, a nije red da zauzimam mjesto nekom od mlađih koji traže svoju minutažu - rekao je Zeba nakon sastanka sa čelnicima kluba.

Kako sam kaže, rastanak i razgovor je bio više nego korektan sa obje strane.

- Moram istaći korektnost ljudi iz kluba, koji su shvatili moju namjeru i zašto sam donio ovakvu odluku. Ponudili su mi i neki drugi posao u klubu, ali u ovom momentu nisam prihvatio ponudu. U svakom slučaju hvala im na njihovom odnosu od prvog dana kada sam stigao u klub do danas - kazao je iskusni veznjak.

Za kraj je poslao poruku svojim sada već bivšim saigračima.

- Siguran sam da imaju snage da se izbore i ostvare glavni klupski cilj, a to je opstanak u druptvu najboljih. U prethodnim utakmicama je nedostajalo i sportske sreće i sigurno da su trebali imati više bodova na svom kontu. Nadam se da će uspjeti u svom naumu, jer se radi o dobrim momcima i kvalitetnim fudbalerima. Uprava kluba je zaslužila svojim odnosom i radom da budu u društvu najboljih u BiH i siguran sam da će uspjeti u tome - naglasio je Zeba.

FK Olimpik se zahvaljuje Zebi na korektnom i profesionalnom radu tokom boravka u klubu i želi mu uspjeh kako na privatnom tako i na poslovnom planu u budućnosti.