open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Zajedno sa mještanima načelnik Ajnadžić obišao gradilišta na Šipu
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima i stanovnicima ovog naselja obišao nekoliko lokaliteta na Šipu, i to gradilišta objekata osnovne škole i zgrade za smještaj ruševinaca, te lokalitet gdje je planirana izgradnja kružnog toka.
Merima Čustović
02.10.2020. u 15:17
get url
text

Prilikom obilaska gradilišta osnovne škole na Šipu, načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova. Ovaj objekat čija je vrijednost višemilionska, zahvaljujući finansijskim izdvajanjima Općine Centar i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je izgrađen u tri bloka sa učionicama, fiskulturnom salom, garažom, kotlovnicom, obdaništem i svim ostalim pratećim sadržajima koji su potrebni za osnovnoškolsko obrazovanje.

- Pored škole planiramo uređenje velike parkovske površine i tu ćemo započeti realizaciju odmah zajedno sa sportskim i ciciban igralištem - istakao je Ajnadžić.

Grubi građevinski radovi, odnosno kompletna konstrukcija objekta škole je izgrađena i dijelom je završeno postavljanje potrebnih instalacija. Također je postavljena i vanjska eloksirana bravarija i trenutno su u toku radovi na vanjskom uređenju, nakon čega slijede fini radovi odnosno postavljanje podnih obloga i malterisanje unutrašnjosti objekta.

Načelnik Ajnadžić je zajedno sa mještanima obišao i gradilište objekta za ruševince u kojem su smještene 23 stambene jedinice i ambulanta porodične medicine. Radovi na izgradnji zgrade su okončani, a do polovine ovog mjeseca će biti završeni i radovi na vanjskom uređenju.  

Jedna od lokacija koju su obišli je i prostor na Šipu između benzinske pumpe i salona Hyundai Auto BH d.o.o., gdje je planirano da u ponedjeljak započnu radovi na rekonstrukciji raskrsnice u kružni tok na Šipu, sa izmještanjem dijela ulice Alipašina - I faza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.