open-navfaktor-logo
search
Sedma godina
Zajedno na EURO 2020: FSBiH i Ziraat Bank produžili saradnju
U BiH ne doprinosimo samo ekonomskom stanju, nego i njenom kulturnom, sportskom i društvenom životu, rekao je Dilaver
01.11.2019. u 14:57
get url
text

Ziraat Bank i Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine danas su zvanično potvrdili nastavak uspješne saradnje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sponzorski ugovor u prostorijama N/FS BiH potpisali su Yusuf Dilaver, predsjednik Uprave Ziraat Bank, i Adnan Džemidžić, generalni sekretar bh. kuće fudbala.

- Ziraat Bank već 23 godine pokušava na svaki način da doprinese ekonomiji ove zemlje. U svim zemljama u kojima poslujemo predstavljamo se kao banka, koja je više od banke. BiH je možda i najbolje mjesto kojem i priliči ova definicija da smo više od banke. Odnosno u BiH ne doprinosimo samo ekonomskom stanju, nego i njenom kulturnom, sportskom i društvenom životu. To činimo 23 godine i radit ćemo to u budućnosti. Iskreno ću reći, a nadam se da niko to neće pogrešno razumjeti, ovo partnerstvo sa N/FS BiH je možda i najbitnije za nas i meni najdraže. Naglasio bih da vrlo emotivno doživljavam svaki uspjeh N/FSBiH, odnosno našeg fudbalskog tima, isto tako se ražalostim kada je u svaki neuspjeh. Ustvari ne razdvajam moj nacionalni tim, od tima BiH. Nadam se da ćemo zajedno svjedočiti veoma uspješnom periodu - istakao je Dilaver.

Džemidžić se zahvalio Dilaveru i Ziraat Bank na povjerenju koje sponzorskim ugovorom ukazuje povjerenje N/FS BiH već sedam godina.

- Ovo partnerstvo ima dimenziju prijateljstva, koje će se nadam nastaviti i nakon ovog ugovora. Naravno da nam puno znači pomoć Ziraat bankom u svakom pogledu, ne samo sportskom, nego i prijateljskom i u pogledu savjeta i dobre orijentacije za naše razvojne puteve, kojima ovaj Savez ide. Mislim da smo uspjeli da napravimo sinergiju onoga što nam treba, imamo veliku banku iza sebe, zaista sigurnog partnera, s kojim ćemo nastojati da i dalje idemo pravim putem. Zaista mislim da imamo zajednički cilj, uvijek nam je cilj postići najbolji rezultat - istakao je Džemidžić.

Džemidžić i Dilaver su izrazili nadu da će zajedničkim snagama N/FS BiH i Ziraat Bank fudbalska reprezentacija BiH izboriti nastup na Evropskom prvenstvu 2020. godine.

Džemidžić je Dilaveru, nakon potpisa ugovora, poklonio dres bh. reorezentacije s brojem sedam i natpisom ZiraatBank na leđima, što simbolizuje sedmogodišnji period uspješne saradnje. Dilaver je uzvratio prigodnim poklonom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.