open-navfaktor-logo
search
Visoko
Zajednička akcija MUP-a ZDK, FUP-a i OSA-e: Uhapšen 34-godišnjak za kojim su raspisane potjernice
U srijedu, 8. aprila 2020. godine, u zajedničkim koordinairanim aktivnostima Kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), Federalne uprave policije (FUP) i Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine, lišeno je slobode lice iz Visokog inicijala R. G. (1986) na osnovu operativne potjernice koju je raspisao MUP ZDK, te dvije centralne potjernice koje je raspisao Kantonalni sud u Sarajevu i Općinski sud u Visokom.
09.04.2020. u 11:29
get url
text

R. G. Se sumnjiči za izvršenje više krivičnih djela, a to su teška krađa iz člana 287. i razbojništvo 289. Krivičnog Zakona FBiH. Lice je od ranije poznato policijskim organima u BiH kao višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe nadležnog suda, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata u Visokom koje koristi osumnjičeni i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potječu ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno, te će u zakonsko roku biti predato na dalju nadležnost sudskoj policiji Općinskog suda u Visokom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.