open-navfaktor-logo
search
Puna podrška
Zajednica i Odbor srednjih škola KS podržali rad ministrice, kao i njeno pravo na nošenje marame
Zajednica i Odbor direktora srednjih škola Kantona Sarajevo uputili su jutros ministrici za odgoj i obrazovanje KS Naidi Hota-Muminović riječi pune podršku, nakon što je na njen račun neprimjerene komentare u javnosti iznio Stjepan Kljujić, saopćio je Press KS.
09.05.2022. u 11:22
get url
text

VEZANI TEKST - Ministrica Hota-Muminović odgovorila Kljuiću, pa prozvala Sivru

- Dajemo punu podršku Vašem predanom i profesionalnom radu i djelovanju, kao i slobodnoj primjeni svih vjerskih prava, a što i u Vašem slučaju između ostalog podrazumijeva pravo na nošenje marame. Kao odgojno-obrazovne ustanove koje predstavljamo zadatak nam je da promovišemo otvorenost uma, prihvatanje drugačijeg, njegovanje različitost, a sve u cilju kreiranja društva po mjeri svih njegovih članova - kaže se u stavu spomenutih radnih tijela ovog resornog ministarstva, koji potpisuje predsjednik Zajednice srednjih škola KS Senad Alić, te dodaje:

- Gospodin Kljujić, kao javna ličnost, komentarišući Vaše pravo na ispoljavanje vjere, svojim istupom ugrozio je sistem vrijednosti koji treba da bude kreiran po mjeri svakog pojedinca.

Stjepan Kljuić je gostujući na Face televiziji, između ostalog, kazao kako nema razloga za optimizam. Aludirajući na ministricu Hota Muminović koja je pokrivena, pitao je "šta ona misli, šta misle ovo malo inovjeraca djece kad je vide". Na konstataciju voditelja kako je to njeno pravo, Kljujić je odmahnuo rukom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.