open-navfaktor-logo
search
Parlament FBiH
Zaimović: Schmidt nam se neće pridružiti na sjednici, dobili smo diplomatski odgovor iz OHR-a
U nastavku sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije predsjedavajući Mirsad Zaimović kazao je da je stigao odgovor iz OHR-a koji su očekivali.
26.07.2022. u 16:38
get url
text

Zastupnicima je pročitao odgovor koji je stigao u ime visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, i njihovom pozivu da prisustvuje sutrašnjem dijelu sjednice.

VEZANI TEKST - Zaimović: Do 16 sati čekamo odgovor iz OHR-a, ako ga ne dobijemo, danas raspravljamo o potezima Schmidta

- Zvali su iz kabineta gospodina Schmidta, oni su dobili poziv, uredno su ga zaprimili. Uvažavajući značaj Parlamenta, gospodin Schmidt je itekako svjestan značaja parlamenta, i sam je bio parlamentarac, ali zbog ali zbog okolnosti vezanih za ovaj slučaj i drugih obaveza koje je imao neće moći doći sutra na sjednicu. Izrazio je spremnost za saradnju u drugoj prilici. To je diplomatski odgovor koji smo dobili. Iz OHR-a prate ono što mi radimo – kazao je Zaimović.

Zastupnici su zatražili da Schmidt dođe sutra na sjednicu Zastupničkog doma. Odgovor se čekao do 16 sati, do kada je bila pauza u zasjedanju Zastupničkog doma. S obzirom na ovakav odgovor iz OHR-a, zastupnici su odlučili da će ipak danas raspraviti Informaciju o aktivnostima OHR-a u vezi s izmjenama Ustava Federacije BiH i nametanja Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. 

Ishod rasprave bi trebao biti usvajanje određene deklaracije.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.