open-navfaktor-logo
search
Parlament FBiH
Zaimović sa šefom Ureda Svjetske banke za BiH i Crnu Goru Salinasom
Razgovarano je o realizaciji Projekta energetske efikasnosti i implementaciji Projekta jačanja bankarskog sektora
18.11.2019. u 16:09
get url
text

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (BiH) Mirsad Zaimović sastao se danas sa šefom Ureda Svjetske banke za BiH i Crnu Goru Emanuelom Salinasom.

Razgovarano je o projektima Svjetske banke koji se realiziraju i planiraju realizirati na području Federacije BiH. Izraženo je obostrano zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima te spremnost za nastavak saradnje na sličnim projektima u budućnosti.

Tom prilikom posebno je razgovarano o realizaciji Projekta energetske efikasnosti i implementaciji Projekta jačanja bankarskog sektora. Predsjedavajući Zaimović je izvijestio da je Zastupnički dom usvojio odluke za realizaciju i implementaciju navedenih projekata, te da je u budućnosti Dom spreman podržavati sve razvojne projekte koji će biti od koristi građanima te utjecati na pozitivan ambijent.

Zaimović se zahvalio na interesu za Bosnu i Hercegovinu, u nadi da će se intenzivirati saradnja sa Svjetskom bankom kao veoma važnim partnerom, te je naglašena potreba praćenja realizacije projekata koje u našoj zemlji podržava Svjetska banka, što je ujedno i zaključak sastanka, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBIH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.