Podsjeća kako su i na dosadašnjim sjednicama raspravljali o epidemiološkoj situaciji.

- Dobio sam pismo zastupnika koji traže zakazivanje hitne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH. Ja sam imao za danas svakako zakazanu sjednicu Kolegija Doma zbog redovne sjednice. I danas ćemo se odrediti spram ovog zahtjeva za održavanje vanredne sjednice. Moram kazati da mi gotovo na svakoj sjednici redovno raspravljamo o epidemiološkoj situaciji. Evo ako Vlada FBiH nabavi ove vakcine, ja mislim da je to najbitnije u ovom trenutku. Od ostalih mjera nije samo do Vlade Federacije već i do kantonalnih vlada koje trebaju da urade potrebno - rekao nam je Zaimović.

Dodaje, da ukoliko se zakaže hitna sjednica, da će ona biti online.

- Sjednica će biti najvjerovatnie online pogotovo zbog ove pogoršane situacije. Vjerovatno ćemo i redovnu održati online jer imamo i značajan broj zastupnika koji su u izolaciji jer imaju koronu ili su im oboljeli članovi porodice - govori Zaimović.

Osvrnuo se i na sve češće komentare u javnosti kako bi Parlament FBiH zbog teške epidemiološke situacije morao biti u stalnom zasjedanju.

- Ukoliko Parlament FBiH treba da donese neke odluke koje treba da onemoguće širenje ove zaraze, 24 sata smo na raspolaganju. A da mi sjedimo, da smo u stalnom zasjedanju, i ne vidim neke svrhe. Vidim u smislu da smo pripravni da u svakom trenutku zakažemo sjednicu i ukoliko bude potrebe da donesemo neki propis ili da Parlament FBiH pomogne u realizaciji mjera za suzbijanje pandemije , mi smo tu apsolutno na raspolaganju. Što se Zatupničkog doma tiče on nikada nije bio kočnica u realizaciji bilo kojih mjera koje su neophodne kako u ovoj, tako i drugim situacijama - rekao nam je Zaimović.