open-navfaktor-logo
search
Mirisni dom
Zahvaljujući ovom prirodnom preparatu vaš ćilim će biti kao nov
U bocu s raspršivačem ulijte pola litre vode, kašičicu tekućeg sapuna, tri kašike bijelog sirćeta, šest kašika limunovog soka, kašičicu sode bikarbone i četiri kapi eteričnog ulja limuna ili naranče
07.06.2019. u 21:01
get url
text
Čišćenje ćilima

Svi volimo da naš dom odiše čistoćom, prekrasnim mirisima. Zbog toga vam nudimo nekoliko savjeta kako bi vaši ćilimi, uz pomoć sredstva koje ćete sami napraviti, bili kao novi. A tu je i recept kako do blistavih zavjesa.

U bocu s raspršivačem ulijte pola litre vode, kašičicu tekućeg sapuna, tri kašike bijelog sirćeta, šest kašika limunovog soka, kašičicu sode bikarbone i četiri kapi eteričnog ulja limuna ili naranče. Sve to dobro promiješajte i nanesite na ćilim. Ostavite da tako odstoji oko 15 minuta, a zatim dobro usisajte ćilim. Nečistoće će nestati i vaš će ćilim biti kao nov.

Ukoliko želite da vaše zavjese zablistaju, namočite ih u mlaku vodu u koji ste dodali 15 dekagrama sode bikarbone. Ostavite da tako odstoji nekoliko sati, a zatim ih isperite u čistoj vodi ili u omekšivaču koji će im dati ugodan miris i svježinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.