open-navfaktor-logo
search
Humanost na djelu
Zahvaljujući dobrim ljudima Osmanovići iz Cerske ponovo imaju krov nad glavom
U zaseoku Hasanovići u naselju Cerska kod Vlasenice početkom februara izbio je požar na porodičnoj kući Osmana i Hariza Hasanovića.
18.02.2020. u 13:13
get url
text

U požaru nije bilo povrijeđenih, a vatra je progutala krov kuće, te nanijela veliku štetu u unutrašnjosti kuće.

U trenu je ova sedmočlana povratnička porodica ostala bez svega jer je u požaru izgorio veliki dio porodične kuće, te kompletan kućanski namještaj, imovina, ušteđevina...

Nakon upućenog apela za pomoć Osmanovićima, nije trebalo dugo da se jave dobri ljudi iz cijelog svijeta i iskažu svoju solidarnost u teškim trenucima koji su zadesili ovu porodicu.

Kako je objavljeno na Facebook stranici Džemat Cerska, u pomoć ovoj porodici priskočili su brojni pojedinci i udruženja, džemati, privrednici, institucije, znani i neznani prijatelji.

{$galerijaFotografija}

Tom prilikom su prikupljena značajna finansijska sredstva uz pomoć kojih je, već nakon desetak dana od nesreće, završena prva faza radova (zidanje, šalovanje, krov i limarski radovi), a predstoje i ostali radovi do ponovnog useljenja ove porodice u njihov dom.

Kako se navodi na stranici Džemata, nezaobilazna snaga svih dana bili su mještani, komšije i prijatelji koji su svaki dan izdvajali svoje vrijeme i trud te pomagali da se kuća što prije očisti od ruševina te se pristupi ugradnji novog materijala. 

Osmanovići Cerska, obnovljena kuća
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.