open-navfaktor-logo
search
Pet od pet
Zahuktali Zmajići protiv Rumunije viziraju kartu za EURO?
U posljednjih pet utakmica naši reprezentativci su ostvarili isto toliko pobjeda i to protiv Portugala (3:1), Velsa dva puta (4:0 i 1:0), Lihtenštajna (4:0) i Švicarske (3:0)
10.09.2018. u 10:26
get url
text

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će odigrati deveti susret u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. godine.

Izabranici Vinka Marinovića će gostovati Rumuniji u Ovidiuu, a meč će počinje u 18 sati.

Trener golmana u našem U-21 timu Danimir Milkanović očekuje zahtjevan susret.

- Sigurno je da će biti teško jer Rumunija je odlična ekipa. Tim koji pobijedi Portugal u gostima sigurno ima kvalitet, a oni su to u petak uradili. Mi ćemo dati sve od sebe da dođemo do povoljnog rezultata. Pokazali smo u dosadašnjem dijelu kvalifikacija da imamo kvalitet i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama - kazao je Milanković.

Mlade selekcije BiH i Rumunije su se do sada sastajale pet puta. Oba tima su ostvarila po dvije pobjede, dok je jedan susret završen neriješenim rezultatom. Gol razlika je 8:5 u korist Rumunije.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u boljoj formi pred sutrašnji meč. U posljednjih pet utakmica naši reprezentativci su ostvarili isto toliko pobjeda i to protiv Portugala (3:1), Velsa dva puta (4:0 i 1:0), Lihtenštajna (4:0) i Švicarske (3:0).

Rumuni su u posljednjih pet susreta ostvarili dvije pobjede (Švicarska 2:0 i Portugal 2:1), te tri remija (Švicarska 1:1, Portugal 1:1 i Vels 0:0). 

Zmajići su trenutno prvi u grupi 8 sa tri boda više od Rumunije, i eventualnom pobjedom praktično bi osigurali plasman na EURO. 

Sutrašnji meč će suditi Francois Letexier iz Francuske, a pomoćnici su Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni i Thomas Leonard.

Rezultati by SofaScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.